Noc v Moulin Rouge

Pokoj ve mlýně

Samotný mlýn slouží opravdu jen na ozdoba a poznávací znamení kabaretu, žádný jiný účel nemá. Do té doby, než jsme přijeli my, byl ve mlýně sklad. Ale střešní terasa se využívá hojně. Je tady totiž bar. Nicméně v pondělky je bar zavřený, takže jsme měli celou terasu jen sami pro sebe.

Komu ještě stále nestačilo a chtěl by vidět každý detail interiéru mlýna a terasy.

Večer začíná

Aperitiv

Před včeří jsme měli spoustu času, abysme si pořádně užili pokoj a terasu. Nejdříve jsme jen leželi v posteli a vstřebávali ten zážitek, ale pak jsme začali fotit a točit všechny detaily :D Moji největší zábavou však bylo sezení na kraji terasy, odkud bylo vidět dolů na silnici, a mávání na turisty, kteří si Moulin Rouge fotili z ulice :D

Jak je asi jasné, součástí pokoje nebyla žádná koupelna. Což jsem původně nevěděla, a tak jsem se hned po příchodu zeptala, jestli budem mít někdy čas na sprchu. Nejdřív nám řekli, že speciélně pro nás je otevřená koupelna v baru, ale tam žádná sprcha není. S čímž jsem se smířila, ale protože jsou úžasní, tak jsem nakonec sprchu měla. A jak asi tušíte, jediné dvě místa, kde můžou být v kamabetu sprchy, jsou šatny. :D A protože dámské sprchy jsou otevřené, tak jsme se nakonec sprchovali v pánské šatně:*

Program

Féerie

About our stay

Před sedmou nás přišla vyzvednou slečna, která nás provedla tajnými chodbičkami zpátky k hlavnímu vstupu do sálu. Předběhli jsme celou frontu diváků a hlavní číšník, nás uvedl k nejlepším místům v sále. Atmosféra nočního kabaretu je úžasná. Všude ty světla, spousty lidí, a všichni natěšení na to, co příjde. K večeři hrála kabaretní kapela a sál se pomalu plnil lidmi. Otevřeli nám další šampus a začali nostit jídlo.

Ve Francii dělají číšníky většinou muži, takže i v Moulin Rouge. Napočítala jsem asi jen 4 ženy z cca 30 číšníků.

Claudine

Po večeři jsme měli ještě chvilku čas, tak akorát na setkání s Claudine, jednou z hlavních tanečnic. Byla oblečená v kostýmu Belle Époque, který symbolizuje dobu, kdy byl Moulin Rouge založen. Během přestavení tento kostým neuvidíte, používá se jen na přehlídky. Claudine je jedna z Irských tanečnic Moulin Rouge a v kabaretu vystupuje i její sestra.

Představení

Věnování od Claudine

V 9 hodin už jsme byli zpátky na místech, připravení na představení. Bohužel, celé představení se nesmí fotit, ani natáčet, takže žádné exkluzivní snímky od nás neuvidíte. Nicméně, bylo to úžasné. Pokud někdo váhá, jestli stojí za to si tam zajet, tak rozhodně stojí. Celé představení je neskutečná, skoro dvouhodinnová show.

Jedna z pódia

Tanečnící se objevují v kostýmech různých epoch a kultur. Některé výstupy ztvárňují příběhy, jiné jsou neskutečná taneční čísla a nechybí ani odkaz na slavné osobnosti Moulin Rouge. K tomu všemu hraje orchestr Moulin Rouge a tanečníci zpívají. Ikonicky otevírá a uzavírá celou show stejná skladba. Na úplném konci celého představení přibyde k pódiu ještě druhé patro, ze kterého scházejí tanečníci po širokých schodech dolů na hlavní pódium. Tento inovativní prvek zavedl už před léty jeden z ředitelů Moulin Rouge, a stejně jako akvárium na pódiu, se udržel dodnes.

Kdo by se chtěl také podívat do zákulisí, tak doporučuji dokument Krásky z Moulin Rouge. A nějaký ten záběr z představení tam taky najdete.

A ještě s tanečníky

Po představení se musí sál ihned vyklidit, aby se sem dostali diváci, kteří mají lístky na představení v 11. Nás si opět přišli vyzvědnout a šli jsme znovu do zákulisí za tanečníky. Claudine nám podepsala kabaretní program a udělali jsme si společnou fotečku na pódiu. Každý, s kým jsme se v Moulin Rouge setkali, včetně tanečníků, nám moc záviděl a vyptával se, jaké to ve mlýně je. Evidentně to byla velká atrakce i pro zaměstnance.

Jdeme spát

Mouline Rouge

Posledním bodem na programu už by jen spánek. Opět nás osobně doprovodili až do mlýna, otevřeli další láhev šampusu a rozloučili se s námi. Dokonce jsme dostali i osobního sekuriťáka, just in case, protože tohle je klidná čtvrť. :) Mlýn už byl rozsvícený a ve tmě vypadal opravdu ikonicky. Takže jsme si vzali každý skleničku, sedli si na terasu a jen vychutnávali ten okamžik. Dokud nám nebyla zima a nešli jsme se schovat dovnitř.

Mlýn je nejen osvětlený, ale také se obvykle točí. Jenže mechanismus dělá strašný rámus, takže ho speciálně kvůli nám vypli.