Jak jsme si dali Plzeň a konečně viděli západ slunce

Dneska nás čekal poslední den, kdy jsme mohli využít našeho skvělého skútru a jeden z posledních dní na Korfu. Plán na dnešek už byl dávno přesně daný, ale museli jsme do programu přidat ještě západ slunce u 7thHeaven, protože o ten jsme se nechtěli nechat připravit…ničím, a hlavně nikým :D

Corfu beer

Corfu beer Pilsner

První tip, který jsme dneska chtěli ověřit se týkal piva…jak jinak #Češi, kam jinam bychom jeli hned dopoledne, že :P a ještě v tom vedru. Korfu ma vlastní značku piva Corfu beer a pivovar, který dělá dokonce i prohlídky a je kousek od Sidari, u západního pobřeží ve městě Arilas. Vyjeli jsme natěšeně, ale po půl hodině, když už jsme tam měli být, jsme zjistili, že Arilas není jen jedno :D tak jsme nastavili navigaci přímo na pivovar. Poznámka pro zájemce, pokud tam pojedete, pivovar je vážně tam, kde vám ukazuje navigace. Poznávací znamení: modrá benzínka, která stojí vedle. Je to ta dlouhá červená budova s oblouky a barely na pivo, před kterým vlaje vlajka s logem corfu beer. Přejel by to jen debil. Takže my jeli kolem dvakrát, než jsme to našli :D :D Zvláštní, že té benzínky jsem si všimla hned. Vlezli jsme dovnitř, že jdem teda na prohlídku a ony jsou jen v sobotu a musíte se předem objednat. Takže to, že prohlídky jsou každý den byla další „řecká zaručená informace“.Tak jsme si alespoň koupili pár piv (no spíš to byla limča) na odpoledne a jeli jsme dál.

Corfu beer se jmenuje PILSNER a má v logu dva lvy, což není vykrádačka značky, ale je to tím, že Korfané se učili vařit pivo od Čechů ;) ale chutná jinak

Paleokastritsa

Andrejka (ne)pózuje

Našim dnešním cílem byla Paleokastritsa. údajně nejkrásnější oblast Korfu. Popravdě, kterékoliv místo, kde mají azurovou vodu, (což je na Korfu všude,) mi připadá jako nejkrásnější. Ale nejeli jsme se tam podívat na moře, ale na starý klášter, se stejným jménem. Je to jedna z těch profláknutých atrakcí na Korfu, takže byla doprava zasekaná už když jsme se blížili. A jak to tak mají kláštery ve zvyku, stojí si pyšně na kopci…na jediném kopci, který trčí mezi plážemi. Místy je cesta opět úzká tak akorát na jedno auto, takže na dvou místech je doprava řízená semafory. Takže v podstatě se čeká až všichni sjedou dolů, a pak teprv můžou ostatní nahoru. Horní parkoviště, jak už je zvykem, je totálně plné, autem nezaparkujete. Takže moc nevím, co dělají ti, co autem přijedou, jestli jedou na otočku dolů a pak zpátky, nebo jak :D Celý klášter je titěrňoučký a tmavý, jako asi všechny církevní stavby tady, takže fotky zevnitř nemáme :( a dokonce i nádvořičko a okolní budovy jsou maličké, což ale nezabránilo využít jednu z budov jako suvenýr shop. U vstupu na nádvoří sedí pán, který kontroluje dámy, zda jsou vhodně oblečené a případně přiděluje šátky na zakrytí kolen a ramen. Já jsem podle mého názoru vhodně oblečená nebyla, ale vůbec si mě nevšímal, takže jsem žádný šátek nedostala, zase :( a já se na to tak těšila.

Paleokastritsa znamená staré místo hradu.

Paleokastritsa výhled

Paleokastritsa

George´s cellar

Dneska jsme se chtěli vrátit dříve, jednak proto, že jsme chtěli v klidu stíhat večerní západ slunce a jednak proto, že jsme už byli dost utahaní ze všech těch výletů, a hlavně už nám došly místa, kam jezdit :) Korfu není tak velké no. Cestou domů jsme ale měli ještě jednu důležitou zastávku. Vlastně tu nejdůležitější, na kterou jsme se těšili už od začátku dovolené. Zastavit se v Lakones v George´s ce­llar. Je to obchod, nebo stánek, přímo u cesty, teda konkrétně přímo v zatáčce cesty a od Paleokastritse je to jen kousíček zajížďka. Prodávají tady pod vlastní značkou autentické řecké produkty, především z oliv. Ani nechci vědět, kolik jsme tam utratili. Nakoupili jsme olivové oleje, marmelády z kum quatu i z oliv, ořechy v medu, kopu koření a boží chilli-balzamiko, dávám si to na každý salát ;) Hned jak přijdete nabídne vám jeden z prodavačů oříšky v sezamu, takže si dáte, protože víte, že jsou boží :D a pak vám paní vnutí domácí chleba s jejich olivovým olejem, který je jak jinak než skvělý. Ten olej máme, a používáme ho jen na saláty, protože na cokoli jiného je ho fakt škoda. Myslím, že jsme tam strávili až příliš času, ale klidně bych si tam jezdila nakupovat pravidelně :)

George´s cellar

7th Heaven vol. 2

Andrejka na vlastní pláži

Odpoledne jsme se vyvalili u bazénu, otevřeli svoje piva a oříšky v sezamu a jen se tak váleli a čekali na večer. Tentokrát jsme to měli už dobře zmanageované, takže jsme se rychle nadlábli, nasedli na skútr a vyrazili k 7th Heaven. Dneska večer máme vracet motorku, tak snad nebude vadit, že to bude o trošku později :D Tentokrát jsme dorazili včas a Luky si vybral to nejvhodnější místo na focení. A nebyla bych to já, kdybych si nevymyslela něco spešl. Budu se koupat v moři u nejhezčího západu slunce :) To byl plán, ale večer už byla celkem zima, takže jsem vlezla do moře alespoň po kolena, pro ten pocit, a sledovala západ slunce přímo z pláže, zatímco ostatní stáli nahoře na útesu. Byla jsem k tomu dost skeptická, protože nechápu, jak se dá jako posuzovat krása západu slunce, vždycky jsou přece všechny krásné. Ale popravdě, změnila jsem názor.....tenhle je fakt nejlepší. Já myslím, že video je za tisíc slov, ale ani tam to nevypadá tak úchvatně jako v reálu. Chápu proč se tam každý večer sjíždějí desítky lidí, aby to viděli. Takže pokud někdo sníte o svatbě na pláži při západu slunce, tak jen tady. Je tu krásně, je to blízko, a ani to nebude tak drahé ;)

Příště to bude o tom, že Korfu není zdaleka nejhezčím řeckým ostrovem, a už vůbec ne s nejhezčím mořem.