Vánoční trhy: Ostrava

Ostrava

Sněhulák hlídá kluziště

V Ostravě slavnostně zahájili otevření vánočních trhů koncertem Michala Hrůzy, a to jako již tradičně na Masarykově náměstí. Toto však není jediný koncert, který se zde odehraje. Na náměstí je naplánovaný bohatý program, který trvá až do 23. 12. a to i během všedních dnů. Trhy probíhají každý den od 10:00 do 22:00 a na tomto náměstí najdete většinu stánků.

Uprostřed náměstí je 11 metrů vysoký vánoční stromeček, který byl darován z Biskupských lesů v Beskydech. Další atrakcí, kterou si můžete užít je Ruské kolo, které je již tradičně skoro na všech českých vánočních trzích.

Vše o Ostravských Vánocích najdete zde

Na vedlejším, Jiráskově náměstí, je nachystaný bohatý program pro děti. A samozřejmě nechybí ani kolotoč a Ježíškova pošta. :) Najdete tady také zbrusu nový dřevěný betlém, ve kterém je Ježíšek tematicky uložen v dřevěném důlním vozíku. :D

Vánoční trhy

Letošní novinkou je kluziště na náměstí Dr. Edvarda Beneše, na které je vstup zdarma. A můžete zde mimo jiné zhlédnout také exibici v krasobruslení. A kdo má raději koncerty, může se těšit na několik vystoupení před Novou radnicí, která dostala letos také zbrusu novou vánoční výzdobu. Minulou sobotu proběhl speciální vánoční program také na Slezkoostravském hradě, na kterém jste si mohli vyzkoušet lití olova, zkouknout adventní pohádku, nebo ochutnat pečené kaštany.


Letos se na trhy moc nedostaneme, takže jsme pro Vás udělale pouze revizi starého článku a doplnili jej o aktuální informace. Z toho důvodu jsou všechny fotky pouze ilustrační, pocházejí zpředešlých let.