Vánoční trhy: Brno

Brno

Brněnské vánoční trhy jsou i letos celkově na čtyřech náměstích: Moravské náměstí, Náměstí svobody, Dominikánské náměstí a Zelný trh. Letos jsou však navíc rozšířeny ještě o nádvoří u Staré radice, na kterém najdete stánky devíti podniků, které byly vybrány do průvodce Gourmet Brno.....ňaaam, ňaam. ;-) Vánoční trhy jedou od 24. listopadu a na Zelném trhu dokonce už od 17. listopadu.

Seznam prodejců na jednotlivých náměstích

Jako každý rok, i letos, je zde naplánovaný bohatý doprovodný program pro děti i dospělé, a to nejen na Svoboďáku, ale na všech náměstích. A samozřejmě na Dominikánském náměstí nechybí ani obří dřevěný betlém, který je podle mě nejkrásnější dekorací celých trhů (kam se na něj hrabou stromečky). A na Zelném trhu zase najdete přes sto různých stánků. Otevřené jsou od 10/11 hodin až do 22 do večera.

Oficiální stránky letošních Brněnských Vánoc

Lístek na ruské kolo

Oblíbenou součástí brněnských trhů je 33m vysoké Ruské kolo umístěné na Moravském náměstí, ze kterého si můžete užít vyhlídku na vánočně nasvícené město. Letos je také na Moravák přesunuto kluziště, takže jej už nenajdete u Jošta, ale zato si můžete zabruslit „ve fontáně.“ Stejně jako každý rok, ani letos nechybí legendární Turbomošt, který údajně už čtvrtým rokem stojí pořád stejně. Takže šup šup na ochutnávku ;-).

Legendární turbomošt, kde ho najdete a jak vlastně vzniknul?

Každý den od čtyř hodin jsou šaliny :P, které mají svou obvyklou trasu skrz Náměstí svobody, odkloněné, kvůli množství lidí na trzích. Jediná tramvaj, která tudy projíždí je Vánoční tramvaj. A vánoční ohoz neminul ani Brněnského draka, který dostal svetřík, a snad poprvé v historii taky začal šlehat plameny. :-)

Vánoční stromeček na svoboďáku

Brněnská vánoční šalina

Brněnské trhy jsou rozhodně něčím, co doporučuji navštívit, nejen proto, že Brno je moje srdcovka, ale hlavně kvůli tomu, že jsou opravdu krásné. :)


Letos se na trhy moc nedostaneme, takže jsme pro Vás udělale pouze revizi starého článku a doplnili jej o aktuální informace. Z toho důvodu jsou všechny fotky pouze ilustrační, pocházejí zpředešlých let.