Café Oldtimer a obchůdek U splněných přání

Před třemi lety jsem psala o úžasné kavárničce v Kopřivnici, jménem Oldtimer. I přes to, jak moc se mi tam líbilo, a jak dobré mají kafíčko, jsme se tam už víc jak tři roky nepodívali. Takže bylo na čase zajít zase na kafčo a zkouknout novinky.

Oldtimer získal svůj název díky tomu, že je součástí auto-moto muzea veteránů.

Café Oldtimer

Součástí kavárny je také obchůdek.....­.obchůdek U splněných přání. Taky jsem si to původně nedokázala představit. Říkala jsem si, že je to dost divná kombinace – obchod s kavárnou, ale mamka se segrou, které už tam byly dřív, z toho byly naprosto nadšené, a nedivím se. Na to, jak malý prostor obchůdek zabírá, tam toho mají hromadu. Látky, vlny, korálky, plátěnky, česká mýdla, různé věci na vyrábění z papíru, nebo jiných materiálů, razítka, vystřihovátka, zkrátka všechny serepetičky pro kreativce, na které si jen vzpomenete.

Police s vlnou

Obchůdek

Stůl plný perliček

Když jsem tam poprvé vešla, uviděla jsem šílenou změť úplně všeho s obří jabloní uprostřed. Možná se to někomu zdá dost šílené, ale mi se tam už tehdy strašně líbilo.

Obchůdek U splněných přání

Kavárnička se od mojí původní návštěvy změnila jen trošičku. Ubyly křesílka, které stály naproti baru a přibylo místo nich pár stolečků. Nicméně můj oblíbený Friends gauč je stále na svém místě, a stále obsazený. Takže se nám ani napodruhé nepodařilo ukořistit v něm místo. Teda popravdě, byli jsme rádi, že nám zbylo vůbec nějaké místo. Pořád je pro mě ale gauč něco, co by měli mít v každé kavárně, a poslední dobou se mi zdá, že už i skoro v každé je.

Auto moto muzeum web

Původní cedule s nápisy jako Coffe is always a good idea vystřidaly dvě nové. Jedna velká pro kávičky a jedna velká pro dortíčky, protože ty samozřejmě nesmějí v žádné kavárně chybět. :D

Kávová cedule

Vitrínka se zákusky

Dortíková cedule

Pár foteček z facebooku Café Oldtimer a z Instagramu

Kávička byla opět moc dobrá, tentokrát jsem šla do alternativy a dala si batch brew. Luky šel taky tak trochu do alternativy se svou javorovou mlskou, ve které se to kafe teda ztratilo, ale tak hlavně, že to bylo sladké a byla tam šlehačka. :D Dortíčků už tedy nebylo třeba, i když měli opět velký výběr. A stejně jako gauč, i poličky s kávami a sypanými čajíky na doma, stály taky na svém místě.

Posezení jako v Central Parku

Kávička

Kavárna opět nezklamala, takže až budete mít cestu kolem, doporučuju stavit se. Ale pokud to bude někdy o víkendu, nebo později odpoledne, tak je dobré udělat rezervačku, jinak si taky nemusíte sednout. ;)