Alchemia

Tak už je to tady, první článek o kavárně. :* Teda vlastně to není kavárna, jak jsem zistila z netu, ale je to bar. Každopádně je to tam stylové a na bar mají fakt výborné kafe.

Vstupní dveře Alchemie

Takže zpátky do Krakova. „Kavárna/bar“ se jmenuje ALCHEMIA a najdete jí přesně zde, na rohu náměstíčka, uprostřed kterého mají ty vyhlášené Zapiekanki. Upřímně, když jsem uviděla vstupní dveře a budovu, ve které Alchemia je, tak jsem trošku zaváhala, jestli vůbec chci jít dovitř. Ale vy rozhodně neváhejte vstoupit, protože ten zážitek stojí za to.

Vevnitř mě totiž čekalo další překvapení, a to interiér. Údajně to má působit jako alchymistická laboratoř, z toho taky ten název, ale já jsem získala dojem starého ošuntěléo baru, což se mi moc líbilo. Vejdete do první části baru, která je narvaná starými dřevěnými stoly a židlemi a naproti vám se objeví bar… Do vedlejší místnosti se prochází doslova dírou ve zdi z které trčí jen cihly. Tahle místnost má staré červené tapety a můžete si tady sednout třeba do křesílka ke krbu. Z této místnosti se dá skříní projít ještě do kuřáckého salónku, ano skříní. Připadala jsem si jako v Narnii a tak jsem se párkrát prošla tam a zpátky jen pro ten pocit. :D A za salónkem je ještě jedna malá neomítnutá místnůstka, kde jsou na stole svíčky, což má skvělý efekt hlavně večer.

Místnost s krbem

Bar

Kouzelná skříň

Zbytek dortíčku aneb Luky fotí pomaleji, než já jím

My se uvelebili v místnosti s krbem u stolu pod oknem a já se jen kochala :P Objednávat si tady musíte u baru, takže jsme si dali kafíčko a zákusečky. Já v oparu okouzlení zapoměla na název Amerikáno, které Luky pije, takže jsem mu objednala preso a měl s ním docela problém. Takže kafe tady je dost silné a zákusky božské :* Já měla asi cheesecake (popisky tam nebyly, takže jsem si vybrala podle vzhledu) a ségra si dala čokoládový dortík a obě jsme jen slintaly. A přitom to ani nebylo tak drahé, za dva zákusky, espreso a kapučíno jsme zaplatili asi 35 zlotých, kde kafe vycházelo tak na 7–8 zlotých, v přepočtu je to necelých 50 korun, což je podle mě běžná cena.

Facebook

Kromě kafe a zákusků si tady můžete dát i pivo nebo oběd, který teda taky vypadal lákavě. Podle webových stránek to vypadá, že tady pořádají jeden koncert za druhým, ale nepřišli jsme na to, kde by se jim tam ti hudebníci mohli vlézt. Musejí mít ještě nějakou tajnou místnost. ;)

Webové stránky Alchemie

Atmosféra Alchemie je úžasná a vůbec se mi odtamtud nechtělo. Až se zase někdy dostanu do Krakova, tak moje pvní kroky rozhodně povedou sem, protože jsem zatím žádnou podobnou kavárnu nikde jinde neobjevila.

Kdo by si chtěl ještě počíst, tak může tady, ale je to místní článek, takže to bude chtít překladač na pomoc ;) A tady je ještě pár dalších foteček